Svensk Proffscykling

  • Marcus Fåglum Karlsson

    Marcus Fåglum Karlsson

    är klar för Motala AIF CK:s elitlag 2018, Marcus kommer att få en kaptensroll i det unga Motalalaget.

    Foto: Micke Fransson/teambild.se

Motala AIF CK presenterade på fredagen ytterligare en cyklist till sitt elitlag 2018, Marcus Fåglum Karlsson har skrivit kontrakt med klubben för att köra för Motalalaget 2018.

Marcus Fåglum Karlsson som kört för Team Tre Berg – Postnord de senaste åren och är född och uppvuxen i Falköping. På meritlistan har Marcus ett stort antal SM-guld från ungdoms- och juniortiden, dessutom har han en fjärdeplats på JVM i tempo 2011 då VM kördes i Köpenhamn. Som senior har Marcus ett brons på både linjeloppet och tempoloppet 2014 och det året vann han dessutom U23-tröjan i linjeloppet. För Motalapubliken är Marcus bekant som dubbel vinnare av Vättern G, där stod han överst på prispallen 2015 och 2016.

- Vi är väldigt glada att vi fått med Marcus i laget 2018, säger Pär Lundmark, ansvarig för elitlaget i Motala AIF CK.

- Marcus kommer att bli en bra kapten, och som ung men erfaren cyklist med erkänt goda ledaregenskaper passar han väldigt bra in i vårt unga lag, berättar Pär.

Det är en roll som Marcus själv ser fram emot.
-Det kommer att bli en ny situation för mig 2018, jag kommer att försöka lära de yngre i laget det jag kan och dela med mig av mina erfarenheter. Jag vet ju själv hur det var när man kom upp från junior till ett elitlag, det här ska bli skitkul, säger Marcus.

Säsongen 2017 blev inte den bästa i Marcus karriär, laget var på Rhodos i mars och tävlade.

- Det var den bästa UCI-tävling jag gjort, men när jag kom hem så gick jag i princip från toppen till botten, jag hade feber i flera veckor, berättar Marcus.

Och till slut så konstaterade man att han fått twar. Men nu känner han sig återställd och är ifatt med grundträningen så han ser an på 2018 med tillförsikt. Först blir det dock lite julledigt från cykeln och jobbet i föräldrarnas cykelbutik.
- Ja, jag ska fira jul ihop med tjejen hos hennes föräldrar i en liten by i den värmländska skogen, berättar Marcus. Sedan kör vi mot 2018!

 

Fakta om Marcus Fåglum Karlsson

Född: 1994
Bor: Jönköping
Gör: Cyklar och jobbar i föräldrarnas cykelbutik, Racerdepån i Falköping
Meriter: Fyra USM-guld, tre JSM-guld, två SM-brons som senior och U23-mästare 2014, JVM-fyra på tempo 2011.
Namnet Fåglum kommer från morfar Sture och Karlsson från pappa Jan, båda inte helt obekanta i cykelkretsar.

Topics

Loading Conversation