Svensk Proffscykling

  • Mats Höllgren

    Mats Höllgren

    är ny sportchef i Motala AIF CK

     

    Foto: Micke Fransson/teambild.se

Motala AIF CK har knutit Mats Höllgren till uppdraget som sportchef i klubbens elitlag, Mats som har en gedigen bakgrund i branschen kommer att främst jobba med detta uppdrag på de UCI-tävlingar och cuptävlingar som laget planerar köra under 2018.

Mats Höllgren, som bor i skånska Åhus, har tidigare både drivit lag och varit sportchef i ett antal svenska cykellag, närmast kommer han från Team Tre Berg.
- Jag började i Cykelcity för ett antal år sedan, och på den vägen är det, berättar Mats. Därefter var han med i efterföljaren People 4U, en sväng i norska Ringerike för att sedan driva eget lag några år med teamet Argon18 Scandinavia. Och så då senaste åren i Team Tre Berg.

MAIF:s elitlag har ett antal UCI-tävlingar på det planerade programmet och det är i de samt cuptävlingarna i svenska och danska cupen som Mats kommer att vara sportchef.
- Och Olympia Tour i Nederländerna i höst samt givetvis SM i sommar, säger Mats.

Om lagets resultat och målsättningar 2018 så är det något som Mats helst vill hålla för sig och inom laget.
- Vi har ett ungt lag som vi ska få att växa in i eliten, men visst har vi målsättningar, det har vi, säger han.
- Om man tittar på läget i Sverige så tycker jag att nu när vi kommer att flera bra lag istället för ett dominerande lag som vi haft de senaste åren så öppnar det upp för roligare cykeltävlingar. Men en målsättning för 2018 är att vara ett av de bästa lagen sett över hela säsongen. Och på SM i Båstad med den tuffa banan så ska vi alla fall vara med i täten när man går in i sista backen för att göra upp, säger Mats.

Till vardags så driver Mats en konsultfirma i byggbranschen och utöver cykelintresset så är musikintresset något som ligger honom varmt om hjärtat.
- Jag har gått igenom punken på 1970-talet, via New Wave, synth till rock och nu är det mycket Americana som gäller. Och när musik inhandlas så är det på vinyl som gäller, berättar han.

Planeringen inför 2018 är i full gång och närmast så kommer elitlaget att träffas i Åhus i början på februari för att sedan åka till Gran Canaria på träningsläger i mars innan det är dags för tävlingsstart i vår.

Topics

Fakta om Mats Höllgren
Ålder: 62 år
Bor: Åhus
Gör: Konsult i byggbranschen
Familj: Ja
Intressen: Musik (på vinyl), resor, cykel
Styrka som sportchef: Bra ledare och bra taktiker


Loading Conversation