Motala AIF CK satsar på framtiden

Motala AIF CK satsar stort på framtiden med en internationell seniorsatsning redan 2018 och en plan om ett nytt svensk continental lag 2019.

Grundstam i sattsningn blir tre cyklister från klubbens juniorsatsning: Emil Lundmark, Samuel Lord och Linus Kvist som redan har varit på flera landslagsuppdrag senaste året. Från CK Bure kommer Lukas Losvik och Adam Svensson. Största namnet är dock Erik Sandersson som senast kört för Team Tre Berg. Sandersson blir äldsta man trots att han bara är född 1998. Laget kommer även ha med svenska juniormästaren Jacob Eriksson på en del av de svenska tävlingar.

"Vi vill fortsätta den satsning på unga cyklister vi gjort de senaste åren, och med de framgångar med två raka JSM-guld till klubben så är det naturligt att vi växlar upp från juniorlag till elitlag", berättade Fredrik Hansen, vice ordförande i MAIF CK på pressmötet lördag d. 25/11.

"Vi planerar att köra de nordiska tävlingar som ingår Europacupen utöver SWECup och SM" berättade Pär på presskonferensen.

Laget förhandlar med ytterligaree ett par ryttare och en sportschef så där blir ett bra fundament när laget förhoppningsvis ska tävla i de nordiska UCI-tävlingerna. Det kommer betyda mycket för svensk cykling att våra talanger får tävla utomlands även efter Team Tre Berg har stängd.

"Vi har en målsättning att kunna ställa ett Continentallag på startlinjen 2019, vägen är dock lång dit och vi börjar med ett elitlag 2018 så får vi se vart vi hamnar", sa Fredrik Hansen.

Dessutom så kommer man fortsätta satsningen på ungdomar och även då en satsning på unga tjejer där man räknar att kunna offentliggöra de planerna till nyåret.

Jag frågade till kopplingen till Vätternrundan med tanka på att Tre Berg var tänkt mycket ihop med motionsloppet med samma namn och att Motala AIF CK även är en del av ägarekretsen bakom världenss största motionscykellopp och fick svarat att någon uttalad koppling mellan den framtida continental lag och Vätternrundan inte är tänkt i dagsläget.

Jag önskar klubben lycka till med satsningen och är mycket glad att se Motala kliva upp och hjälpa minska hålet efter Team Tre Berg. Ryktet säger att även Ryska Posten Racingteam arbetar på en ökad satsning, men inget är offentligt om det än.