Svensk Proffscykling

VÄLKOMNA!
 

VAD?
Svensk Proffscykling är sidan för dig som gärna vill ha bättre koll på vad händer inom svensk proffscykling utan själv att behöva leka detektiv. På undersidan "Cyklister" får du ett samlat överblick över årets svenska proffs, definerat som cyklister registrerat på ett UCI-lag.
I första hand blir fokus på landsvägscykling.

VARFÖR?
De stora medierna i Sverige ger knappt sporten någon uppmärksamhet alls - inte ens när svenska cyklister gör bra resultat. Ta de 4 top 10-placeringar i linjelopp till EM som ett tydigt exempel - inte ens Radiosporten uppmärksammade det!
Cykelsporten är till skillnad från andra sporter fullständigt avhängig av sina sponsorer då där inte är några biljetintäkter eller TV-pengar.

Sponsorna vill såklart ha något för sina pngar och bristande uppmärksamhet i cyklistens hemland gör steget till att få leda utländska lag i lopp lite större, då andra nationaliteter ofta ger bättre pay-off för sponsorn. Det ändras bara om svensk cykling lyftas till mer uppmärksamhet.

VEM?
Mannen bakom är jag, Allan. Jag är uppväxt i Danmark och har följd cykelsporten i ökande takt sen Touren 1996. Numera bor jag utanför Halmstad och har i flera år beklagat mig över den bristande mediedäckning av cykelsporten i Sverige tills tålamodet tog slut och jag startade detta projekt. Allt göras på min fritid.
Cykling har alltid varit min främsta hobby båda som aktiv cykelmotionist (senast med Team Rynkeby Halland) och som åskådare.

VAD KAN DU GÖRA?
Dela sidan och uppslag till din cykelintresserade vänner, tipsa om jag missar något eller du har bra idéer till vad som kan göras bättre, skicka bilder/video om du är på plats vid ett lopp.
Dessutom tar jag gärna emot hjälp till en bättra/mer unik "logga".

Topics
Tags
Svensk Proffscykling Media

Loading Conversation