Svensk Proffscykling

Två av sju priser på Parasportgalan 2018, som gick av stapeln under söndagkvällen, gick till aktiva och ledare inom cykelsporten. Anna Beck, regerande världsmästarinna blev utnämnd till Årets kvinnliga idrottare och Michael Lindgren, Svenska Cykelförbundets förbundskapten för paracykel vann priset "Årets ledare". 

Michael Lindgren har varit med och byggt upp paracykelverksamheten i Sverige sedan år 2000, först som aktiv och därefter som ledare, förbundskapten och projektledare för Paracykelakademin som syftar till att skapa förutsättningar för att barn och unga med rörelse- och synnedsättningar ska kunna använda cykel både för transport, motion och social samvaro. Tack vare ett energiskt arbete av alla inblandade i grengrupp paracykel och den prova-på-verksamhet som har startat upp på flera orter har paracykelsporten i Sverige växt de senaste åren. 

Ja, vad säger man. Jag är oerhört stolt och tacksam för det här priset. Vi har fantastiskt motiverade och engagerade aktiva och ledare som presterade fantastiskt under säsongen 2017. Vi försöker skapa en prestationsmiljö i vår landslagsverksamhet där alla aktiva som ledare får möjlighet att prestera maximalt när vi är i hetluften. Vårt ledord för 2018 är ”Skratt ger watt”, 

säger Michael Lindgren som inte själv kunde närvara på galan. I hans ställe tog Svenska Cykelförbundets generalsekreterare Leif Karlsson emot Michaels pris. 

"Michael har under lång tid byggt upp Paracykel tillsammans med sin vapendragare Bengt Axén. Att han efter ett fantastiskt 2017 med fem VM-medaljer som höjdpunkt har blivit utsedd till Årets ledare inom Parasport är något vi på Svenska Cykelförbundet tycker är otroligt roligt och välförtjänt. Michael är inte bara den bästa ledaren utan också en positiv och ödmjuk person som alltid sprider glädje och får våra cyklister och ledare att alltid prestera maximalt", 

säger SCF:s generalsekreterare, Leif Karlsson.

Anna Beck, Skoghalls CK, som 2017 spurtade hem världsmästartiteln i linjeloppet på VM i Sydafrika och tog silverplatsen i tempot, vann kategorin Årets kvinnliga idrottare. Utöver två historiska medaljer levererade Anna Beck resultat över förväntan hela förra säsongen med flera världscupmedaljer. Anna var även nominerad till kategorin Årets nykomling inom parasporten.

"Tack vi är så många som är så duktiga. Jag hoppas att det ger fler så att vi får med oss fler",

sa Anna Beck när hon tog emot priset. 

Anna framförde också ett tack till landslagskollegan, Henrik Marvig, eftersom det var efter att ha läst en artikel om Marvig som hon fick upp ögonen för Paracykelsporten. Henrik Marvig är även han regerande världsmästare inom paracykel och var nominerad till Årets manliga idrottare. 

Läs mer om paracykelverksamheten: scf.se/paracykel
Läs mer om parasportgalan på Parasport Sverige.

 

Svenska Cykelförbundet är ett av Sveriges äldsta specialidrottsförbund, bildades år 1900 och består idag av drygt 420 föreningar med drygt 40 000 medlemmar över hela landet. I förbundet finns sju grenar -landsväg, mountainbike, bancykel, BMX, cykelcross, paracykel och trial - med verksamhet för alla åldrar. En gång cyklist - alltid cyklist! 

 

Topics

Loading Conversation