Svensk Proffscykling

Motala AIF CK har kontrakterat ytterligare en cyklist till sitt elitlag 2018, Lucas Eriksson som förra året körde i ett holländskt lag, SEG Racing Academy, kommer hem och kör för Maifracing.

Lucas är från det lilla samhället Gånghester några kilometer utanför Borås och har cyklat sedan han var åtta år.
Jag cyklade tillsammans med mina kusiner och tyckte direkt det var kul, och så gick det bra på en gång i mina första nybörjartävlingar, berättar Lucas.
Lillebror Jacob tävlar också på landsvägscykel och har gjort det i Motala AIF CK de senaste åren.
Förra året körde Lucas i det holländska proffslaget SEG Racing Academy,
men det gick inte riktigt som han tänkt sig.
Nej, det var ett tufft år, jag trivdes aldrig i laget och det har varit många tankar som farit omkring i huvudet under året. Men nu siktar jag på att köra här hemma istället och jag tror det kommer bli jättebra i MAIF, det är bra killar i gänget så det blir något av nystart för mig, säger Lucas om 2018.

På meritlistan har han bland annat en niondeplats totalt i Le Tour de Bretagne 2016, sjunde plats i JVM på linje 2014, en rad framskjutna placeringar i kampen om bergströjor och så en åttondeplats på Paris-Roubaix juniortävlingar 2014 och tolva i 2017 års U23-upplaga.
- Jag gillar pavé, det påminner mycket om MTB som jag tävlar en hel del i, säger Lucas.
På MTB-sidan så har han också ett antal fina placeringar med segern i Cykelvasan 2016 som kronan i verket. Lucas kommer att fortsätta tävla MTB vid sidan om landsvägscyklingen, detta i Serneke Allébike MTB Team.
För 2018 så hoppas han på att kunna köra bra i laget och att kunna vinna några tävlingar.
Dessutom vore det ju kul att vinna en UCI-tävling, det saknar jag i meritlistan.


Sportchefen i MAIF CK:s elitlag, Mats Höllgren ser fram emot att få ha Lucas Eriksson i laget.
- Ett mycket bra lag blir starkare med Lucas och hans egenskaper som cyklist. Han är duktig på att klättra och så har han en mycket bra blick för spelet så att säga, berättar Mats om Lucas.
- Han har en mycket bra förmåga att kunna placera sig rätt i klungan och det är något som jag tycker är hans främsta egenskap. Dessutom så tycker jag att han är en av svensk cykels största talanger. Så det blir jätteroligt med Lucas i laget, säger Mats
 
Lucas-Ericsson-maif.png
Fakta Lucas Eriksson
Född: 1996
Bor: Gånghester utanför Borås
Gör: Cyklar
Tidigare klubbar: Borås CA, Falköpings CK, Team Tre Berg, SEG Racing Academy, Serneke Allébike MTB Team
Intresse utöver cykel: Dataspel, främst Counter-Strike
 
 
Foto: Micke Fransson/teambild.se
Topics

Loading Conversation