Svensk Proffscykling

destil-träningsläger.jpgJacob Erikssons nederländska UCI continental lag har varit på en lite otraditionell träningsläger, nämligen en veckas längdskidåkning i Österrike - alltid bra med varierat träning och som uthållighetssporter är de två ju inte helt obesläktade.
 
"Det har varit ett roligt lärt och man har kommit närmare sina lagkamrater!" berättar Jacob till Svensk Proffscykling och fortsätter "Jag går fortfarande i skolan så det betyder att det kommer bli mycket resor fram och tillbaka men jag vet inte riktigt när jag gör debut för jag håller fortfarande på med schemat för säsongen med skolan och så."
 
Destil-Parkhotel är ett gammalt lag (grundat 2002) som alltid har haft kraftigt fokus på hemnationen Holland. I 2018 går de in till första säsong utan Jo Piels i namnet och samtidig första säsong med en betydande andel utlänningar på laget. Utöver Jacob har laget två från Ryssland och USA och en spansk åkare.
På frågan om hur det är svarar Jacob: "Att vara ensam från Sverige är kanske lite svårt i början men nu har jag börjat lära känna alla så det är bra stämning i laget och vi har kul tillsammans!"
 
Erikssons mål för säsongen är enligt honom själv att "att visa att jag klarar av detta steg och göra ett bra första år i u23 både med laget och landslaget!"
 
Som bara 18-åring har han fortfarande mycket att lära, men han har visat i juniorklassen att han har talangen som behövs och Destil-Parkhotel Cyclingteam ihop med Maifracing i de svenska tävlingar är jag övertygad att han har den stöd som krävs för att få en bra första säsong som U23.
 
Lycka till med 2018 Jacob Eriksson - du blir spännande att följa i åren som kommer!
 
Topics

Loading Conversation