Cykelfest i Uppsala

Torsdag-fredag avveklas Sveriges första internationella etapplopp för kvinnor Tour of Uppsala med besök från starka internationella lag och de bästa inhemska cyklisterna.

Alla etapper kan följas via livestream på www.upsalack.se. Dessutom kommer jag vara på plats och täcka loppet på sociala media. Den officiella FB-sidan hittar du i höger sida, på Twitter och Instagram gäller det att hålla koll på den officiella hashtaggen #TourofUppsala.

Den allerstörsta upplevelsen får ni dock på plats vart in båda kan följa loppet på storskärm och få med hela stämningen!

Av deltagande lag kan nämnas utländska lagen SwaboLadies.nl och Health Mate- Cyclelive Team, landslag från Sverige, Finland, Ryssland (ni vet dem som försökta ta segern från Emilia Fahlin i Tjeckien) och Slovakien samt flera svenska klubblag så det blir en bra klunga med duktiga cyklister från hela Europa som ska ge oss ett bra lopp!

Se mer om lagen via foton på Tour of Uppsalas facebooksida vart den slutgiltiga startlista också kommer offentliggöras.

Etapp 1a är en 4,5 km lång tempoetapp i centrala Uppsala med start och mål på Stora Torget. Start torsdag kl 11.

Etapp 1b är en kortare kvällsetapp som tar åkerna 7 varv runt en 11,3 km slinga med lite upp och ner. Start och mål vid Uppsala Slott, etappen börjar torsdag kl 18

Etapp 2 går på samma rutt som herrernas klassiska Scandinavian Race. Dvs en 16,2 km slinga som damarna ska ta sig runt 8 gånger. Vi vet att det hos herrerna oftast blir en mindre grupp som kommer till mål ihop och damklungan brukar ge oss ett bra cykellopp så den her etappen får ni inte missa!