Kalmar Uppsnack

I dag, lördag 3. augusti, går Hansa Bygg Grand Prix Kalmar (UCI 1.2) med det starkaste startfältet någonsin. Här en guide till vem ni ska hålla lite extra koll på oavsett om ni är på plats i Kalmar eller får följa loppet på live stream (https://kalmargrandprix.se/uci-1.2). 

  

Danska PCT laget Riwal Readynez Cycling Team får utan tvekan ta på sig favoritvärdigheten. Inte bara blev de 1-2 med Brøchner och Stokbro på fredagskvälllens GP lopp, de kommer också till start med svenska mästaren Lucas Eriksson samt två profiler från vårens Scandinavian Race, Kim Magnusson och Jonas Aaen. Med det är vi uppe på 5 potentiella vinnare bara i Riwal-laget! 

  

Svenska Memil Pro Cycling vill göra sitt yttersta för att utmana danskarna efter att laget fick fylld på med självförtroende i Tour of Qinghai Lake. Kalmars berg är dock lite för små för bröderna Bergström Frisk utan passar bättre till SweCup ledaren Hugo Forssell och fjolårets 2:a i Kalmar Sindre Bjerkstrand Haugsvær. 

Ryska Posten Racingteam ställer bara med fyra cyklister, men när Emil Lindgren är en av de fyra får de ändå betraktas som ett lag som bör gå efter en topp-placering. 

  

Från Danmark kommer dessutom ytterligare två kontinental lag. 

Team Coloquick kommer inte i helt starkaste uppsättning, men blev 3:a på GP'et med Alexander Salby och har med två bra avslutare i Morten Hulgaard och Steffen Munk Christiansen. 

BHS - Almeborg Bornholm har i Niklas Amdi och Matthias Matz två cyklister med pallplaceringar i Scandinavian Race. 

Lägg därtill en rad spännande unga cyklister från mindre danska lag. På Team IBT-Ridley Carl Ras Sydkysten Pro Cycling även två svenska talanger i Christoffer Wall och Oskar Palm. 

  

Estiska Cycling Tartu är till start med bl.a. Norman Vahtra som har visat på bra form senaste tiden med seger på tre av fem etapper i Course de Solidarnosc. 

  

Från Nederländerna finns två lag till start. Mest intressant kanske Team Jumbo-Visma Cyclings ungdomslag, men gemensamt för såväl de nederländska lagen som norska Team Ringerikskraft är att alla cyklisterna väntar på sitt internationella genombrott. Kanske i Kalmar? 

  

Finland kommer dels med det finska landslaget var Joni Kanerva får räknas som den stora profilen och dels med TWD-Länken. 

  

Förutom de redan omtalade har vi från Sverige CK Hymer (som med Hugo Forssells byte till Memil har tappat sitt starkaste kort), Giro Cycle Club med Emil Andersson som nyss har körd bra i Finland. Team Ormsalva med Gustav Johansson. Maifracing och CK Bure kanske inte med helt lika klara bud på potentiella profiler, men som helt säkert vill göra sitt för att prägla loppet.