Rytger i Rosa

30/05/2020, 07:17

Enligt planen skulle Team Rytger p/b Cykeltøj-online.dk ha kört det stora danska ungdomsloppet Tour de Himmelfart iklätt en speciell rosa utgåva av kittet. Meningen från början var att kitten efter loppet skulle auktioneras bort till förmån för en gemensam välgörande organisation. I stället har varje tjej nu fått välja en organisation i hemlandet som ska ta emot de insamlade pengarna.

Foto Martin Paldan, GripGrapLagledare Morten Ravnkilde berätter för danska cykelsiten feltet.dk att de har funderat på liknande länge, men valde denna modellen till dels i ljuset av den tragiska olyckan i 2019 års upplaga av Tour de Himmelfart där Andreas Sarbo dog efter att ha blivit påkört av en bil.

Trots rådande omständigheter håller de fast i att insamlingen inte ska gå till laget utan till välgörenhet för som Morten Ravnkilde säger: “dessa får det inte automatisk bättre när coronakrisen är slut.”

Lagets tre svenska cyklister Kajsa Eneroth, Miranda Hellberg och Felicia Bengtsson är såklart också med och jag har varit i kontakt med dem.

Foto Martin Paldan, GripGrap

Miranda Hellberg berättar att hon har valt att stödja Barncancerfonden eftersom hon “tycker det är en viktig sak” och inget barn ska behöva lida av det.

Kajsa Eneroth berättar att hon är “superstolt att kunna stå bakom ett lag som fokuserar på viktiga saker. Speciellt i en sån här situation där det är svårt på många håll är det extra viktigt att hjälpa de mest utsatta.” Hon har valt att stödja BRIS, Barnens Rätt  i Samhället då hon tror att coronakrisen gör att flera barn och unga kan fara illa och behöva extra stöd.

Felicia Bengtssons insamling (och tröja) ska gå till organisationen “Min Stora Dag” då hon “vill stötta sjuka barn och ungdomar. Jag hoppas att något barn är lika intresserad av cykling som jag och kan få möjligheten att cykla i dessa fina rosa cykelkläder.”

 

Mer info finns på lagets och respektive cyklists sociala media.

Insamlingarna har redan börjat och fortsätter till 12 juni så du har rik möjlighet att hinna bidra till den insamling du vill.

Stödja Kajsa Eneroths insamling för BRIS

Swisha ditt bidrag till 0704204486 och märk bidraget med "bris" och ditt namn.

Alla som skänker pengar kommer vara med i utlottningen av det rosa cykelkitet på bilden.

Stödja Felicia Bengtssons insamling för "Min Stora Dag"

Swisha ditt bidrag till 0725177741

Stödja Miranda Hellbergs insamling för Barncancerfonden

Swisha ditt bidrag till 073-4311007 och skriv namn och "pink edition" så är du med i utlottningen av det rosa kittet.