Framtidens proffs?

Under de närmaste veckorna kommer jag lägga upp en serie intervjuer med några av de möjliga framtida profiler inom svensk cykelsport.

Fokus i urvalet har varit på sista-års juniorer då detta är den gruppen som kanska drabbats hårdast av Coron-krisen och alle dets inställda lopp. Fler bra unga svenska cyklister finns, tex bland de som nu kör första säsong i U23/elitklassen, bland de som kör sin första junior-säsong eller de som av olika anledningar inte tävlade så mycket 2019.

Sista år som junior är i vanliga fall viktigt för att visa lagen att man är värd att satsas på för elitklassen och ett år där man ska köra sig till ett namn innan man tar det stora steget från junior till elit och ett par tuffa år innan man kan förvänta nya stora resultat.

De åkarna vi kommer lära bättre att känna genom denna artikelserien har dock redan visat fram sig och lär inte vara helt okända namn för den dedikerade följare av Svensk Proffscykling.

Om det står till dem själva har vi stora upplevelser fram för oss med världsmästerskap och Tour de France segrar!

De 7 cyklisterna är: Viktor Lindqvist, Felicia Bengtsson, Jonathan Ahlsson, Kajsa Eneroth, Oscar Lind, Alva Casserstedt och Edvin Lovidius