Om Svensk Proffscykling

Historien bak

Svensk Proffscykling startades somren 2017 efter längre tids frustration över att cykelsporten stort set inte fick någon medietäckning i Sverige utanför OS-framgånger.

Sidan redigeras av Allan Hägg Grønborg. Uppväxt i Danmark med en passion för cykelsporten sen mitten av 90'talet. Ägna fokus främst på landsvägen såväl som cykelfan som motionscyklist.

Flytten till Sverige visade de stora kontrasterna mellan medierapporteringen i de två länderna och sen sponsorstödjet i så avgörande för sporten och helt beroende på exponering förvandlades så småningom frustration och gnäll över media till detta konkrete projekt.

Mission

  • Svensk Proffscykling ska arbete för en ökad uppmärksamhet på svensk cykeltävlande. Fokus ligger på UCI-lopp och de största svenska loppen, dvs främst SweCup-tävlingar.
  • Alla framgånger behandlas lika oavsett kön eller gren.
  • Svensk Proffscykling opereras ideelt utan mål om profit.
  • Svensk Proffscykling ska lyfta övrig aktivitet som gynnar svensk cykelsport. Därför kommer du inte läsa omskrivna artiklar som framställas som våra egna. Alla käller krediteras, men där hänvisas gärna till bra inlägg annanstans.

Stödja arbetet

Även om projektet drivs idéelt är det inte helt gratis med hosting, reseutgifter etc. Vill man stödja ekonomisk kan man göra dett via Patreon, PayPal till allan@svenskproffscykling.se eller swish till 072-1587974 (märk Svensk Proffscykling).

Jag hör även mycket gärna från den som vill hjälpa till med arbetet - speciellt om du brinner för terrängscyklingen!

Kontakt

Du är alltid välkommen att kontakta oavsett om du vill bli en del av Svensk Proffscykling, har idéer till samarbete eller vill tipsa om någon nyhet jag har missat.

Fyll i förmulären, skicka PM på Facebook eller Instagram eller direkt e-post till allan@svenskproffscykling.se

Required
Required
Required
Captcha Code